Една френска камериерка, родена в Кот д`Ивоар, проби системата и стана

...
Една френска камериерка, родена в Кот д`Ивоар, проби системата и стана
Коментари Харесай

Как камериерката Кеке от Кот д'Ивоар стана депутат във Франция

Една френска камериерка, родена в Кот д`Ивоар, проби системата и стана народен представител във Франция. Рашел Кеке, герой за правата на дамите работнички, чернокожата с ослепителната усмивка, трансформирала се в нейна запазена марка, се трансформира в една от сензациите на френските парламентарни избори.

Кеке детронира някогашния състезателен министър на президента Макрон - Роксана Марачинеану, в борбата за депутатското място в регион Вал дьо Марн за Националното заседание.

" Това е огромна горделивост за всички чистачки и камериерки ", признава Рашел, която се бори против дискриминирането и за правата на дамите, а за сензационната й победа към този момент описаха " Льо Фигаро " и " Льо Монд ", написа dir.bg.

47-годишната Рашел е от партията на Жан-Люк Меланшон, а за нея водачът на " Непокорна Франция " сподели още на първия тур: " Не са нужни единствено младежи, с цел да създадат добра парламентарна група, трябват хора като Рашел Кеке ".

Рашел, която се радва на огромна поддръжка и благосклонност от левите гласоподаватели в страната, получи 50,30% от гласовете на хората в своя регион и съобщи, че е горда да показва камериерките и чистачките във френската асамблея.

Именно Рашел беше лицето и лидерът на емблематичната стачка на камериерките от парижкия хотел " Ibis Batignolles ", траяла 22 месеца - сред 2019 и 2021 година, напомнят френските медии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР